8 maart 2023

Samenstellingsdocumenten Initiële en Bijzondere Examens

Jaarlijks per 1 april worden de PE-examens, de initiële examens en de Bijzondere Examens aangepast op basis van ontwikkelingen in de financiële dienstverlening. Deze aanpassingen zijn gebaseerd op het advies ‘Wft ontwikkelingen 2023’.

Samenstellingsdocumenten
Hoe de initiële examens en de Bijzondere Examens vanaf 1 april 2023 zijn samengesteld leest u in de samenstellingsdocumenten.

In het samenstellingsdocument voor initiële examens vindt u onder andere het aantal vragen en punten van de initiële examens  en de toetsmatrijzen per examen.

In de samenstellingsdocumenten voor Bijzondere Examens vindt u per examen naast het aantal vragen en punten en de toetsmatrijs van het Bijzonder Examen bijvoorbeeld ook de ontwikkelingen, die in het examen worden bevraagd.

Informatie over de samenstellingsdocumenten voor PE-examens is gepubliceerd op 24 januari jl.

Algemeen
Tot en met 31 maart a.s. blijven de huidige samenstellingsdocumenten en toetstermen van toepassing op de examens.

U vindt de huidige en de nieuwe samenstellingsdocumenten via de link hieronder:

Samenstellingsdocumenten

Eind- en toetstermen
Via de link hieronder vindt u per Wft-module de eind- en toetstermen die vanaf 1 april 2023 van toepassing zijn op de Wft-examens.

Toetstermen

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich hieronder aanmelden voor nieuwsberichten van het CDFD. U ontvangt een notificatiemail wanneer het CDFD een nieuwsbrief publiceert.

https://cdfd.nl/wp-content/uploads/2021/06/Rectangle-Copy-32.jpg