Werken bij het CDFD

Vacature itemauteur modules Schadeverzekeringen particulier, Schadeverzekeringen zakelijk, Vermogen en Pensioen

Het CDFD (College Deskundigheid Financiële Dienstverlening) is regelmatig op zoek naar freelance itemauteurs.

Het CDFD is sinds 2006 door de minister van Financiën belast met advisering op het gebied van vakbekwaamheid van financieel adviseurs en toezicht op de erkende Wft-exameninstituten. Sinds 2014 is het CDFD tevens belast met de constructie en kwaliteitsborging van de Wft-examens. Voor deze taken stelt CDFD het beleid vast en ziet het toe op de dagelijkse gang van zaken.

Functie-inhoud

In de functie Wft itemauteur ben je als opdrachtnemer betrokken bij de ontwikkeling van examenvragen (items) voor de Wft examens. De belangrijkste taken zijn het schrijven van examenvragen volgens de richtlijnen en toetstechnische criteria van het CDFD en het herschrijven van examenvragen op basis van feedback.

Functie-eisen

Je hebt een gedegen en actuele inhoudelijke kennis van de Wft module Schadeverzekeringen particulier, Schadeverzekeringen zakelijk, Vermogen en/of module Pensioen. Het is geen vereiste om meerdere modules te beheersen.

Het is wel belangrijk dat je beschikt over relevante praktijkervaring en minimaal vijf jaar werkervaring in de financiële dienstverlening. Je beschikt bij voorkeur ook over ervaring met examinering of onderwijs. Bekendheid met eind- en toetstermen is een pre.

Daarnaast is belangrijk dat je openstaat voor feedback en kunt samenwerken in een keten van professionals met verschillende expertises. Verder beschik je over taalvaardigheid en goede communicatieve vaardigheden, je bent secuur, analytisch en kritisch. Deze functie vereist minimaal HBO werk- en denkniveau.

Wat bieden wij

Het CDFD biedt een betaalde interne opleiding aan.

Na positieve afronding van het opleidingstraject maken we afspraken over het aantal uren (gemiddeld 4 tot 8 uur per week) dat je ingezet zult worden. Het betreft een freelance overeenkomst. De beloning is in overeenstemming met de zwaarte van de functie.

Informatie

Meer informatie over deze functie en procedure kun je verkrijgen bij Estrella Schwalm, Coördinator itemconstructie, 06-487 111 91.  Solliciteren kan per mail via info@cdfd.nl onder vermelding van “vacature Wft itemauteur”.